BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: TANI KEMI NEVOJË PËR MBËSHTETJEN E MIQVE TANË NDËRKOMBËTAR
11:50, Tuesday, January 23, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, sot priti  delegacionin e Mbretërisë së Suedisë e udhëhequr nga Sekretari Shtetëror i Ministrisë për Çështje Evropiane dhe Tregti, Oskar Stenstrom.

Në takim u hapën tema për bashkëpunim dypalësh mes dy vendeve, procesi euro- integrues i Maqedonisë, si dhe mbështetja e Mbretërisë Suedeze për procesin e zgjerimit të Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Osmani shprehu falënderim për rolin aktiv të Mbretërisë së Suedisë në fasilitimin e vendimit të krizës së gjatë politike dhe institucionale që e kishte kapluar vendin, si dhe për mbështetjen e procesit euro- integrues të Republikës së Maqedonisë mbështetje e cila dekadat e kaluara ka qenë e vazhdueshme, e qartë dhe pa mëdyshje dhe e cila gjithmonë shkon në drejtim të zbatimit të politikave për zgjerim të BE-së. Pres mbështetje për Maqedonisë nga ana e Suedisë të vazhdojë edhe në të ardhmen, në veçanti për ambiciet e integrimeve tona evropiane dhe euro- atlantike shtoi Osmani.

Gjatë takimit Zëvendëskryeministri Osmani konfirmoi përkushtimin e Qeverisë në përgjithësi dhe në kohë të zbatohen reformat e parapara nga Plani 3-6-9, me qëllim, që e përgatitur ti pret datat kyçe për integrim evropian si që janë publikimi i Strategjisë për zgjerim të Komisionit Evropian, Raporti për progres të vendit nga ana e Komisionit Evropian, si dhe Samiti për zgjerim në maj në Sofje.

Osmani i njoftoi bashkëbiseduesit me hapërimin pozitiv në zhvillimin e marrëdhënieve fqinjësore, respektivisht firmosja e Marrëveshjes me Republikën e Bullgarisë, si dhe progresi në ndërtimin e besimit mes Maqedonisë dhe Greqisë dhe intensifikimin e kontakteve mes dy vendeve. Kemi periudhë kyç, shans historik që të bëjmë hap të rëndësishëm në integrimet tona euro- atlantike dhe tani na nevojitet mbështetja nga miqtë tanë ndërkombëtar, theksoi Osmani.

Në takim u hapën edhe tema për bashkëpunim të ndërsjellë, ndihma bilaterale e Mbretërisë Suedeze për vendin tonë, për të cilën bashkëbiseduesit ndanë bindje dhe pritje të ndërsjella se e njëjta do të vazhdojë edhe në të ardhmen me ritëm të njëjtë, si dhe për mundësitë për avancimin e shkëmbimit dhe bashkëpunimit ekonomik.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.