BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MBËSHTETJA E VAZHDUESHME NGA HUNGARIJA PARAQET NXITJE TË RËNDËSISHME PËR PERSPEKTIVËN EVROPIANE TË MAQEDONISË
13:22, Monday, December 18, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani realizoi takim me Ministrin për Punë të Jashtme dhe Tregti të Hungarisë, Petar Sijarto.

Dy bashkëbiseduesit së bashku potencuan se Maqedonia dhe Hungaria kanë marrëdhënie të shkëlqyera bilaterale dhe bashkëpunim të frytshëm dhe se dy vendet mbeten të përkushtuar në fuqizimin e marrëdhënieve të ndërsjella dhe thellimin e bashkëpunimit në sfera të interesit të përbashkët.

Zëvendëskryeministri Osmani dhe Ministri Sijarto, gjithashtu, iu referuan integrimit evropian dhe euro- integrues të Maqedonisë, ku Osmani theksoi falënderim dhe kënaqësi nga mbështetja deritanishme parimore dhe të zëshëm të Hungarisë për vendin tonë, si në kuadër të bashkimit Evropian, ashtu edhe në kuadër të grupit të Vishegradit.

“Viti 2018 paraqet mundësi historike për Maqedonisë të bëj hap të rëndësishëm në afrimin drejt Bashkimit Evropian dhe NATO-s”. Në këtë drejtim mbështetja e vazhdueshme nga ana e Hungarisë paraqet nxitje të rëndësishme për perspektivën evropiane të Maqedonisë”- theksoi Osmani në takim. Ai shtoi se Maqedonia do ti realizojë të gjitha reformat që i ka marrë si obligim për zhbllokimin e procesit euro-integrues, duke theksuar edhe qëllimin pozitiv për qasje në zgjidhjen e gjitha çështjeve të hapura politike. 

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.