BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MAQEDONIA MERITON PROGRES NË INTEGRIMET DREJT BE-së DHE NATO-s
11:16, Friday, December 15, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, pati takim me Senatorë Italian Vanino Kiti dhe Pjetro Liuci që janë edhe përfaqësues të Komisionit për politik evropiane në Senatin e Republikës së Italisë.

Gjatë takimit u diskutua për perspektivat euro- atlantike të vendit tonë si dhe për bashkëpunimin bilateral mes dy vendeve. Zëvendëskryeministri Osmani theksoi mirënjohje për mbështetjen e deritanishme nga ana e Republikës së Italisë për aspiratat tona euro-atlantike si dhe për mbështetjen e Italisë për integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE si bazë për stabilitetin në rajon. Në këtë drejtim u konstatua se Republika e Maqedonisë meriton progres në afrimin drejt Bashkimit Evropian dhe NATO, dhe në përputhje për këtë sukses për shmangien e pengesave në këtë rrugë dhe fillimin e negociatave për anëtarësim në Union si dhe ftesë për anëtarësim në Aleancë. 

Roli i Parlamentit Evropian, si dhe i Parlamenteve Nacionale, është kyç për procesin e zgjerimit të Unionit. Rezoluta e miratuar në Parlamentin Italian, që obligon Qeverinë që në mënyrë aktive të merr pjesë në përshpejtimin e procesit të zgjerimit paraqet mbështetje të qartë, theksoi Osmani.

Osmani falënderoi për organizimin e shkëlqyer të Samitit të Kryeministrave të vendeve nga Ballkani Perëndimor në Trieste para disa muajve, në të cilën, si pjesë e Procesit të Berlinit, u njoftuan mjete të konsiderueshme për mbështetjen e Korridorit tetë në Maqedoni.

Ndihma financiare për të cilën u njoftua para disa muajsh në Trieste, u konfirmua para dy ditësh, në Frankfurt, në të cilën Komiteti Drejtues i kornizës Investuese për Ballkanin Perëndimor (WBIF) formalisht miratoi shtatëdhjetë milion euro për hekurudhën drejt Bullgarisë, por edhe për projektin Primar për autostradën nga Shkupi drejt Kosovës theksoi Osmani.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.