BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MBËSHTETJA DHE INVESTIMET NGA ANA E REPUBLIKËS POPULLORE KINEZE JANË TË MIRËSEARDHURA NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË
17:30, Thursday, December 07, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani pati takim me ambasadoren e Republikës Popullore të Kinës Jin Lisjen.

Takimi u fokusua ne bashkëpunimin bilateral mes Republikës së Maqedonisë dhe RP të Kinës, si dhe në projektet aktuale dhe të planifikuara, të cilat realizohen me mbështetjen e RP të Kinës. Marrëdhëniet e përgjithshme bilaterale dha bashkëpunimi mes dy vendeve mike nga ana e bashkëbiseduesve u vlerësuan se shënojnë një trend të lartë të zhvillimit.

Në kuadër të takimit bashkëbiseduesit diskutuan edhe për bashkëpunimin e projektit me RP të Kinës e cila realizohet ne kuadër të marrëveshjes për bashkëpunim ekonomik dhe teknik e nënshkruar nga viti 2007 të cilat nga ajo kohë e deri më tani nënshkruhen në nivel vjetor, dhe ju referohen fushave: arsim, shëndetësi dhe komunikim (rrjetëzim i institucioneve shtetërore).

Bashkëbiseduesit konstatuan se deri në fund të vitit pritet që të nënshkruhet edhe një Marrëveshje për bashkëpunim ekonomik dhe teknik për sigurimin e ndihmës mes Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dhe Qeverisë së Republikës Popullore të Kinës, me çka do të siguroheshin 20 milion juana kineze, respektivisht rreth 2.5 milion euro dhe të njëjtat do të parashihen për financimin e projekteve për renovimin e shkollave, por edhe projekte tjera të cilat do të përcaktohen si prioritet nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë

Osmani shprehu falënderim për ndihmën e përgjithshme të cilën RP e Kinës i ja jep vendit tonë si drejtim për financimin e projekteve infrastrukturore, ashtu edhe në drejtim të financimit të projekteve në fusha të cilat janë të rëndësisë jetike për Republikën e Maqedonisë. Osmani shtoi se edhe në të ardhmen pret përforcimin e këtij bashkëpunimi, duke potencuar se ndihma financiare, si dhe investimet të cilat vinë nga RP. E Kinës janë të mirëseardhura në Maqedoni.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.