BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Vizita e zëvendëskryeministrit Besimi në Republiken e Italisë: perkrahja e Italisë për integrimin evropian të Republikës së Maqedonisë
15:45, Thursday, September 19, 2013

Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për çështje evropiane, Dr. Fatmir Besimi, sot vizitoi Republikën e Italisë, ku realizoi takim me ministrin për çështje evropiane, Enzo Moavero Milanesi dhe me zëvendës kryetaren e Kuvendit të Republikës së Italisë, znj. Marina Sereni.

Zëvendëskryeministri Besimi u ndal në statusin e realizimit të aktiviteteve lidhur me procesin e integrimit evropian, me theks të veçantë në obligimet që dalin nga Dialogu Aderuesë i Nivelit të Lartë.

Besimi theksoi se gjatë periudhës së kaluar janë arritur rezultate të konsiderueshme në fusha të ndryshme të aktiviteteve reformuese në lidhje me kryerjen e obligimeve që dalin nga Dialogu Aderues i Nivelit të Lartë.
Zëvendëskryeministri Besimi gjithashtu informoi edhe mbi konkluzionet dhe rekomandimete që dalin nga Raporti i ad-hoc komisionit i ngjarjeve të 24 dhjetorit, si dhe mbi nënshkrimin e Memorandumit për Antarësim të Republikës së Maqedonisë në Bashkimin Evropian, si obligim i dalë nga marrëveshja e 1 Mars-it e nënshkruar nga partitë politike në vend.
Ne takim u diskutua edhe për bashkëpunimin reciprok si dhe fushat në të cilat përvoja Italiane do ti ndihmoj Republikës së Maqedonis në integrimin evropian.
Duke marrë parasysh rezultatet e arritura gjatë periudhës së kaluar, në Raportin e vjeshtës të Komisionit Evropian presim përparim. Edhe më tej vendi do të vazhdojë të kontribuojë në përparimin e raporteve me vendet fqinje dhe të rajonit me theks të vecantë në zgjidhjen e çështjeve të hapura bilaterale. Jam i bindur se Italia si një mik i sinqertë i vendit tonë do të vazhdojë ta mbështesë integrimin evropian të Maqedonisë, "shtoi Besimi”.


 

Share!
Lajme
Kumtesë rreth Regjistrimit të projekteve në përputhje me masat preventive për mbrojtje nga COVID-19
Masa preventive të SÇE-së për mbrojtje të të punësuarve nga COVID - 19
OSMANI: KEMI INTERES TË PËRBASHKËT TË SIGUROJMË PERSPEKTIVA EVROPIANE PËR GJITHË RAJONIN
OSMANI: REALIZOHET INICIATIVA E ITALISË PËR KTHIM TË SHPEJTË TË INTEGRIMEVE EURO- ATLANTIKE NË AGJENDËN E BE-së
OSMANI: MENDOJ QË KRYESIMI I KROACISË ME BE-në DO TË JETË HISTORIKE PËR NE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.