BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takimi Osmani-Hoxha OSMANI - KOSOVA KA MBËSHTETJEN E PLOTË TË MAQEDONISË NË ASPIRATAT E TYRE EUROATLANTIKE
13:01, Saturday, November 11, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, u takua me Ministren për Integrime Evropiane të Kosovës, Dhurata Hoxha.

Në takim u theksua angazhimi i dy vendeve për perspektivën evropiane të rajonit, si dhe bashkëpunimi në këtë drejtim mes dy vendeve.Maqedonia dhe Kosova kanë të njëjtin qëllim - aderimin në BE. Besoj që mundemi të kemi mbështetje të ndërsjellë në procesin e integrimit në BE, përmes dialogut të vazhdueshëm, të hapur dhe konstruktiv -  theksoi Osmani në fillim të takimit. Në atë kontekst, Zëvendëskryeministri Osmani i ofroj përvojat dhe njohurit të cilat Maqedonia i ka fituar në pjesën e zbatimit të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit, përmes bashkëpunimit të drejtpërdrejtë dhe ndihmës së ekspertëve, duke theksuar se Kosova do ta merr mbështetjen e plotë nga ana e Maqedonisë në aspiratat e tyre euroatlantike.

Dy bashkëbiseduesit e përsëritën dhe e përshëndetën iniciativën për mbajtje të seancës së përbashkët të qeverive të dy vendeve,në kuadër të mekanizmave institucionale të vendosura me nënshkrimin e Maerrëveshjes për bashkëpunim në fushën e integrimit evropian, ndërkaq u  shqyrtuan edhe projektet e përbashkëta në kuadër të procesit të Berlinit, si dhe vendosja e mundshme e pikës së përbashkët doganore. Zëvendëskryeministri Osmani në takim konfirmoi se po punohet në implementimin e proektit strategjik në kuadër të IPA programit për bashkëpunim ndërkufitar, gjegjësisht të pikës kufitare Beljanovc Staniqiç, si dhe nënvizoi se do të bëjë gjithçka që është në kuadër të kompetencave të tij si Koordinator Nacional i IPA-s, që në kohë të përfundojnë të gjitha procedurat, për çka kërkoi përkushtim edhe nga ana e Kosovë

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.