BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
U realizua takimi i dytë teknikisht ( i dyti )i Komitetit Nacional të Investimeve
12:16, Friday, December 23, 2016

Sekretariati për Çështje Evropiane më 21.12.2016, realizoi takim të nivelit të dytë të Komitetit Nacional të Investimeve (KNI). Në takim fjalim mbajtën Sekretarja shtetërore z. Ana Blazheska dhe nga ana e Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve dhe të ndërmarrjes publike për rrugë shtetërore u prezantuan projekt-propozimet grand në kuadër të thirrjes së dytë për granatet investuese përmes Kornizës Investuese për vendet e Ballkanit perëndimor 2016 (WBIF 2016):

Ndërtimi i linjës hekurudhore Korridori 8 faza e 2 , Punët ndërtimore seksioni Belakovce - Kriva Pallankë (34km).

Ndërtimi i fazës së parë të autostradës Gostivar-Kërçovë (Bukojçani-Kërçovë - 13 km)

Rehabilitimi dhe zgjerimi i rrugës Kriva Pallankë - kalimi kufitar Deve Bair (13 km)

Në Takimin e punës morën pjesë përfaqësues nga Delegacioni i Bashkimit Evropian, institucioneve financiare ndërkombëtare, partnerë bilateral dhe komuniteti i donatorëve me mision të përhershëm në Republikën e Maqedonisë.

Komiteti Nacional për Investime (KNI) është organ këshillimor në të cilën në mënyrë transparente diskutohet për projektet strategjike infrastrukturore, me qëllim që nëpërmjet shkëmbimeve të mendimeve në mënyrë eksperte nga ana e përfaqësuesve të Maqedonisë dhe institucioneve ndërkombëtare të arrihet koordinim më i madh i të gjitha palëve të interesuara për financimin e projekteve investuese në sektorët e transportit, energjisë, sociales dhe mjedisit jetësor, propozim-projektet janë pjesë e një liste të vetme të projekteve e cila përbëhet nga 120 projekte të infrastrukturës.

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.