BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Sekretarja shtetërore Blazheska për vizitë pune ne SHBA me ftesë të Stejd Departmentit Amerikan
14:00, Thursday, December 15, 2016

Sekretari shtetëror Blazheska po qëndron për vizitë pune në SHBA me ftesë të Departamentit të Shtetit Amerikan. Vizita po realizohet në kuadër të iniciativës Gratë- Udhëheqëse për Paqe dhe Siguri ku Blazheska realizoi takime te shumta me përfaqësues të institucioneve amerikane, organizatave ndërkombëtare, grupe ekspertësh si dhe shoqëri civile.

Në Uashington u takua me përfaqësues të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Komitetin për Marrëdhënie të Jashtme të Senatit mori pjesë në panel diskutime me përfaqësues të këshillit Atlantik, Instituti për Siguri Gjithëpërfshirëse dhe Instituti për Paqe.

Në Nju Jork, Blazheska realizoi vizitë të organizatës së Kombeve të Bashkuara, ku mori pjesë në një panel diskutimi mbi Rezolutën 1325 të Këshillit të Sigurimit - Gratë, Paqja dhe Siguria, u takua edhe me drejtorin e Komisionit Botëror për gratë dhe fëmijët refugjatë, Sara Costa.

Blazheska vazhdoi vizitën në San Diego, ku tema kryesore e takimeve ishte lëvizjet migratëve. Në këtë kontekst, Sekretarja vizitoi kufirin SHBA-Meksikë, ku u njoftua me metodat për të luftuar migracionin e paligjshëm dhe aktivitetet kriminale që lidhen me lëvizjet e migratntëve.

Blazheska realizoi takim me shefin e policisë së San Diegos, Shelley Zimmerman, dhe me drejtorin e Institutit Trans-Kufitar pranë Universitetit të San Diegos, Everad Mead.

Blazheska vizitën e përfundoi me një vizitë në Mineapolis, ku u takua me senatorin Den Shawn dhe kishte mundësi për ta njoftuar me proceset e integrimit të migrantëve, refugjatëve dhe grupeve të tjera të cenueshme në shoqërinë amerikane.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
ZKQ Dimitrov: "Metodologjia e re për aderim mundëson një proces negociues më dinamik dhe thelbësor. Qëllimi ynë është që atë ta shfrytëzojmë plotësisht"
Zëvendës kryeministri i Qeverisë Dimitrov: "Në këtë kohë kyce në procesin e integrimit në BE, është e rëndësisë së jashtëzakonshme mbështetja nga partnerët tanë bilateral"
Dimitrov: Nga Greqia presim mbështetje dhe ndihmë në rrugën evropiane
ZKQ Dimitrov në takim me udhëheqësin e Odës Ekonomike të Maqedonisë "Vendosja e bashkëpunimit me Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe komunitetin e biznesit është një nga shtyllat mbi të cilat do të mbështetet suksesi i negociatave."
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.