BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Takim i sekretares Shtetërore Blazheska me -kryesuesin e komitetit të përbashkët konsultativ Zhan Fransoa Istas
15:14, Thursday, November 17, 2016

Sekretarja shtetërore për Çështje Evropiane, z-nja Ana Blazheska sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane realizoi takim me  -kryesuesin  e komitetit të përbashkët konsultativ Zhan Fransoa Istas në Komitetin e rajoneve të Bashkimit Evropian.  

Në takim u diskutua dinamika e aktiviteteve lidhur me procesin euro-integrues, si dhe për Raportin e fundit të Komisionit Evropian për progresin e Republikës së Maqedonisë për përmbushjen e kushteve për fillimin e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian. 

Bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime për situatën aktuale ekonomike dhe politike në vend dhe rajon. Sekretarja Shtetërore Ana Blazheska iu referua edhe rolit të Sekretariatit për Çështje Evropiane dhe nënvizoi se anëtarësimi në Bashkimin Evropian është qëllimi strategjik i vendit. 

z. Zhan Fransoa konfirmoi mbështetjen për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë në Bashkimin Evropian duke nënvizuar se Maqedonia ka nevojë për Bashkimin Evropian por edhe Bashkimi Evropian ka nevojë për Republikën e Maqedonisë. 

Të dy palët takimin e vlerësuan si të dobishëm dhe u dakorduan për bashkëpunim të mëtutjeshëm.

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.