BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Pjesëmarrja e Zëvendëskryeministrit Ademi në konferencën e ASHAM-së
11:49, Wednesday, September 07, 2016

 Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për çështje Evropiane, Dr. Arbër Ademi iu drejtua pjesëmarrësve në konferencën “Marrëveshjet ndërkombëtare nga shekulli XIX deri në shekullin XXI dhe integrimet euroatlatike të Republikës së Maqedonisë” e cila u mbajt sot, 07.09.2016, në Shkup, në organizim të Akademisë për Shkenca dhe Arte të Maqedonisë.

Në fjalimin e tij, Zëvendëskryeministri iu referua përfitimeve nga procesi i unifikimit evropian si dhe rëndësisë së vazhdimit të procesit të zgjerimit me qasjen e vendeve të rajonit.

“Më lejoni të rikujtoj një pjesë të Strategjisë për zgjerim të vitit të kaluar të Komisionit Evropian, ku konfirmohet rëndësia e procesit të zgjerimit, si për vendet kandidate, po ashtu edhe për vetë Unionin: “Politika e zgjerimit të BE-së është investim në paqen, sigurinë dhe stabilitetin në Evropë. Ajo mundëson rritje ekonomike dhe mundësi tregtare për të mirën e përbashkët të BE-së dhe vendeve aspiruese për anëtarësim. Perspektiva për anëtarësim në BE ka efekt të fuqishëm transformues ndaj shteteve të tanguara, duke sjellë ndryshime pozitive demokratike, politike, ekonomike dhe sociale”, theksoi Ademi.

Zëvendëskryeministri Ademi përsëriti se vendi qëndron në rrugën e integrimit në Union si një ndër synimet kryesore strategjike e cila është definuar qysh prej para 25 viteve, nga pavarësimi i Republikës së Maqedonisë dhe shprehu besim se në periudhën e ardhshme edhe përkundër sfidave me të cilat ballafaqohemi edhe ne si shtet, po ashtu edhe Unioni, do të përkushtohet vëmendja e duhur edhe në përshpejtimin e integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE.

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.