BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
16:57, Tuesday, May 19, 2020

Në aeroportin e Shkupit Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, në rolin e Koordinatorit Nacional për ndihmë të huaj në vend, në prani të Hamad Jasim Al- Mahmud, ushtrues i detyrës Ambasador i Katarit në vend, pritën donacionin ndihmën për ballafaqim me COVID-19 nga Katari.

Zëvendëskryeministri në emër të Qeverisë dhe në emër të qytetarëve, shprehu falënderim deri tek ushtruesi i detyrës Ambasador i Shtetit të Katarit në vend, Hamad Jasim Al- Mahmud, por edhe deri tek populli i Katarit për ndihmën e dhënë për vendin tonë.


Bëhet fjalë për sasi të madhe, më shumë se tetë ton pajisje mbrojtëse e cila përbëhet nga: afro pesëqind mijë maska kirurgjike, rreth 90 mijë maska tre shtresore ​​mjekësore dhe kirurgjike, më shumë se 70 mijë maska ​​mbrojtëse N95;. Krahas maskave, pakoja përmban edhe dhjetëra mijëra syze mbrojtëse, helmeta mbrojtëse, skafandër mbrojtës, doreza mbrojtëse"- tha Osmani, i cili theksoi se bëhet fjalë për pajisje që na nevojiten, që seriozisht do ti përforcojë kapacitetet tona posaçërisht në shëndetësi dhe në sistemin shëndetësor, të cilët gjithsesi që paraqesin linjën e parë të mbrojtjes nga virusi korona.


Duke i siguruar këto donacione nga miqtë tanë ndërkombëtar, sigurojmë edhe kursim serioz të buxhetit, në një kohë kur po ballafaqohemi me sfida ekonomike nga pandemia është gjithashtu shumë e rëndësishme shtoi Osmani.


Në pranim-dorëzim të donacionit u.d. Ambasadori i Shtetit të Katarit, Hamad Al Mahmud theksoi se ndihma e sotme humanitare u soll përmes Fondit për Zhvillim të Katarit dhe në drejtim të mbështetjes së Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në luftë kundër pandemisë COVID19, duke potencuar se vendi ynë gjithmonë mund ta llogarisë në ndihmën dhe mbështetjen nga Shteti i Katarit dhe shprehu shpresë se kjo pandemi globale së shpejti do të përfundojë.
Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.