BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Video konferencë takim Osmani Danielson
17:55, Tuesday, May 05, 2020
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti video-konferencë takim me Drejtorin për Zgjerim pran Komisionit Evropian (DGNEAR), Kristijan Danielson.

Fokusi i bisedës u vendos në përmbajtjen e kornizës Negociuese, si dhe në përmbajtjen e Raportit të ardhshëm të Komisionit për progresin e vendit, si dhe për bashkëpunimin mes Unionit dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut në ballafaqimin me pandeminë dhe pasojave të saja.

Paraqet sukses të madh si për Unionin ashtu edhe për Maqedoninë e Veriut, të sigurohet konsensus për fillimin e negociatave në periudhën më të fuqishme të krizës lidhur me pandeminë. Më lejoni në emër të Qeverisë të shpreh mirënjohje deri tek administrata e Drejtorisë suaj, po ashtu edhe deri tek ju, për këmbënguljen dhe angazhimin tuaj personal në këtë drejtim, theksoi Osmani në fillim të bisedës, duke shprehur kënaqësi edhe nga bashkëpunimi i realizuar me Unionin në ballafaqimin me Pandeminë dhe kyçjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut në të gjitha aktivitetet dhe politikat e Unionit për këtë qëllim.

Presim Komisioni të del me kornizë negociuese në fillim të muajit të ardhshëm, që, së bashku me Raportin, do të paraqesin pasqyrë objektive dhe meritore të gjendjeve në vend, si dhe për nevojat të vendit për realizimin e progresit thelbësor drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian , theksoi Osmani duke i vendosur në dispozicion të gjitha kapacitetet e vendit për të kontribuar drejt realizimit të këtyre qëllimeve. Ambicia jonë është ta mbajmë konferencën e parë ndërqeveritare dhe ta fillojmë skriningun bilateral, me çka Republika e Maqedonisë së Veriut me kapacitet të plotë do ti përkushtohet negociatave me Unionin theksoi Osmani.

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.