BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: INTEGRIMET EVROPIANE MBETEN PRIORITETI MË I LARTË I VENDIT
11:39, Friday, December 13, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, mbajti takim me Ministrin për Çështje Federate, Evropiane dhe Ndërkombëtare në Qeverinë e krahinës Federale të Rajnës Veriore Vestfalia, ShtefanHolthof- Pforner.

Marrëdhëniet e shkëlqyera bilaterale mes vendeve tona janë të dukshme në më shumë nivele, edhe pse periudhën e kaluar më aktuale ishte mbështetja për integrimet tona evropiane, në veçanti mbështetja e zëshme gjatë Samitit të tetorit, dhe lirisht mund të them se Gjermaninë e shohim si partner në procesin e përgjithshëm euro- integrues, theksoi Osmani, duke potencuar se përpjekjet e Gjermanisë për mbështetjen e vendit janë të dukshme edhe nëpër procesin e Berlinit, e cila u tregua si platformë thelbësore për bashkëpunimin rajonal të vendeve të Ballkanit Perëndimor, por nuk është më pak i rëndësishëm edhe bashkëpunimi bilateralqë Maqedonia e Veriut në mënyrë të drejtpërdrejtë e merr përmes ndihmës financiare dhe ndihmës teknike për institucionet nacionale dhe për realizimin e iniciativave rajonale.

Në vazhdim të takimit u diskutuan edhe çështjet lidhur me rrjedhën e integrimeve evropiane të vendit, si dhe për bashkëpunimin bilateral mes dy vendeve në kontekst të integrimit evropian, ndihmës bilaterale dhe shkëmbimit tregtar mes dy vendeve, si dhe u shqyrtuan edhe mundësitë për iniciativa të mëtejme për avancimin e marrëdhënieve mes Maqedonisë së Veriut dhe Gjermanisë.

Angazhimi ynë strategjik mbetet integrimi në BE- dhe NATO, vazhdojmë të punojmë në reformat, miratimin dhe zbatimin e rregullave evropiane dhe standardeve për afrimin e vendit drejt BE-së, dhe fillimin e negociatave për anëtarësim të plotë në Union, përfundoi Osmani në takim.
Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.