BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: SINJALE POZITIVE NGA BRUKSELI- PROCESI I ZGJERIMIT SËRISH KTHEHET LARTË NË AGJENDË
13:36, Friday, November 29, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me Drejtorin në Drejtorinë për Zgjerim dhe Politikë Fqinjësore të BE-së, Kristijan Danielson.

Në takim u diskutua gjendja në sferën e integrimeve evropiane të vendit dhe perspektivat rreth kthimit të procesit të zgjerimit lartë në agjendën e IE-së, pas dështimit të ndërtimit të konsensusit në takimet e tetorit të Këshillit të IE. Na gëzon fakti se ekzistojnë iniciativa të shumta të vendeve anëtare për kthimin e procesit të integrimit evropian sërish lartë në Agjendën e BE-së. Këtu gjithsesi është edhe iniciativa e Italisë dhe Kryeministrit Konte, më pas letra e Kryetarit të KE-së nga ana e 16 vendeve- nënshkruese, dhe gjithsesi edhe dokumenti i Francës me të cilin konfirmohet perspektiva evropiane e vendeve të Ballkanit Perëndimor si anëtar të plotfuqishëm të BE-së.

Shpresojmë se BE do ta shfrytëzojë periudhën e ardhshme për rishikim të serishëm të mundësisë për caktimin e datës për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut, gjatë kryesimit të Kroacisë, pa marr parasysh procesin e reformimit të metodologjisë për negociata theksoi Osmani në takim, duke shtuar se vendi mbetet i gatshëm për fillimin e negociatave, njësoj siç ishte edhe në tetor, por në përgjithësi mbetet i fokusuar në detyrimet që dalin nga harmonizimi i rregullave dhe standardeve evropiane.

Ne jemi të gatshëm për negociata, njësoj siç ishim edhe në tetor, dhe për ne mundësia e vetme e pranueshme është anëtarësimi i plotë në Union- potencoi Osmani.

Dy bashkëbiseduesit theksuan optimizëm duke pasur parasysh sinjalet pozitive që arrijnë nga vendet- anëtare dhe nga Brukseli për mbështetjen e procesit të zgjerimit, duke u dakorduar se vendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut është në BE.

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.