BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: LLOJAN- MIRATOVC BËHET SIMBOL I PROGRESIT TË BASHKËPUNIMIT RAJONAL
12:49, Friday, November 29, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në rolin e koordinatorit të projektit Kalimi kufitar Llojan- Miratoc, sot mbajti takim me delegacionin nga Republika e Serbisë kryesuar nga Sekretari Shtetëror në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Serbisë dhe Kryetar i Komisionit për kalime kufitare të Serbisë, Miroslav Miliçkoviq.

Tema qendrore e takimit të sotëm është konfirmim i dinamikës dhe aktivitetit për krijimin e kalimit të ri kufitar mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Serbisë në lokacionin e përshtatshëm Llojan Miratoc.

Realizimi i projektit Kalimi kufitar Miratoc - Llojan, jo vetëm që do të kontribuojë në lehtësimin e transportit, shkëmbimit dhe komunikimit në përgjithësi, do të paraqet edhe aktivitet të rëndësishëm politik, në drejtim të realizimit të angazhimeve të shënuara edhe në Iniciativën e bashkëpunimit rajonal, me qëllim të realizimit të të a.q. Konektiviti agjendë të Procesit të Berlinit, e gjithë kjo në drejtim të avancimit të marrëdhënieve fqinjësore si vlerë autentike evropiane të të dy vendeve- theksoi Osmani. Në këtë kontekst ai potencoi se në fazën përfundimtare sigurimi i 2,5 milion eurove të para, donacion nga ana e Qeverisë Norvegjeze në kuadër të projektit Nordik UNOPS për realizimin e këtij projekti.

Gjatë bisedës bashkëbiseduesit bashkërisht u zotuan për avancimin e kësaj iniciative në një nivel më të lartë, dhe në vend të kalimit lokal, siç ishte paraparë më herët, projekti Llojan- Miratoc të implementohet në përgjithësi si kalim kufitar ndërkombëtar, i cili do të paraqet përfitim jo vetëm për qytetarët e komunave kufitare, por edhe për gjithë qytetaret e dy vendeve përmes përshpejtimit dhe lehtësimit të komunikimit të ndërsjellë.

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.