BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Takim Osmani Ivanov OSMANI: ËSHTË I NEVOJSHËM KONSENSUS PËR REFORMAT PËR TA MBYLLUR ÇËSHTJEN E BE-SË DHE NATO-S NË VITIN 2018
14:42, Friday, November 17, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështjet Evropiane, Bujar Osmani, sot në Kabinetin e Kryetarit në Vilën Vodno, kishte takim me Kryetarin Gjorgje Ivanov.

Në takim, Zëvendëskryeministri informoi për vizitën në Bruksel, të realizuar së bashku me Ministrin e punëve të jashtme, Nikolla Dimitrov, ku u realizuan takime të rëndësishme me Nënkryetaren e Komisionit Evropian dhe Përfaqësuesen e Lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Frederika Mogerini, si dhe me Eurokomesarin për Zgjerim dhe Fqinjësi të Mirë, Johanes Han. Osmani informoi për porositë e Ministrave për Punë të Jashtme të vendeve anëtare të Unionit, të cilët, në mëngjesin e punës në Bruksel Miqtë e Maqedonisë, të organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Bulgarisë dhe  Suedisë, shprehën gatishmëri për ta ndihmuar Republikën e Maqedonisë në aspiratat e saja evropiane dhe euroatlantike.

Në vazhdim, Osmani  informoi për pakot e reja reformuese të Qeverisë Gjashtë dhe Nëntë, të cilat paraqesin rumbullaksim të Planit 3-6-9, implementimi i të cilit duhet të sigurojë hapësirë për progres në përafrimin kah Komisioni Evropian. Osmani potencoi se Strategjitë dhe planet akcionale të përfshira në Planin 3-6-9, në vete ngërthejnë të gjitha rekomandimet e dhëna nga ana e partnerëve dhe institucioneve relevante, siç janë rekomandimet nga Raporti i Komisionit Evropian, Komisioni Venecian, GREKO, rekomandimet e Grupit të larët të ekspertëve të udhëhequr nga Rajnhard Pribe si dhe të gjitha raportet dhe rekomandimet e tjera të cilat janë të notifikuara si obligim i  Republikës së Maqedonisë. Me ketë, theksoi Osmani,  pakoja e reformave rumbullaksohet, dhe pas implementimit të të njëjtave, pritet mënjanimi i rekomandimit të kushtëzuar, si dhe pritet raport pozitiv me rekomandim të ri të pastër nga ana e Komisionit Evropian. Në fund, theksoi Osmani, së bashku edhe me progres të realizuar në zgjidhjen e çështjeve të hapura politike, pritet edhe vendim për fillimin e negociatave deri në gjysmë të vitit 2018.  

Kemi mundësi të papërsëritshme, në vitin 2018 të bëjmë hapërimin historik dhe të mbyllim çështjen e BE-së dhe NATO-s. Është e nevojshme që të lihen anësh prioritetet tona personale, partiake e madje edhe prioritetet etnike, të formojmë konsensus për reforma, dhe të arrijmë rezultate theksoi Osmani. Ai e potencoi rëndësinë e këtij momenti, duke përsëritur edhe vlerësimin e marrë nga Brukseli, se viti 2018 duhet të jetë vit historik për progresin e Republikës së Maqedonisë në integrimet evropiane dhe euroatlantike, moment për të cilin duhet të angazhohen të gjithë vepruesit në shoqëri, dhe përmes procesit gjithëpërfshirës, të sigurohet konsensus thelbësor, e jo vetëm deklarativ rreth procesit të integrimeve të Republikës së Maqedonisë. Osmani kërkoi nga Ivanov mbështetje për procesin e reformave, por edhe mbështetje për sigurimin e konsensusit politik, si dhe mbështetje të dy të tretës së shumicës në Kuvend.    

Share!
Lajme
OSMANI: VËRTETOJMË PRIORITETET E INVESTIMEVE PËRPARA AKTIVITETIT TË INVESTIMEVE TË PËRFORCUARA
OSMANI: ME FILLIMIN E PROCESIT TË SKRININGUT, MAQEDONIA BËHET TOP DESTINACION I BIZNESIT PËR KOMPANITË EVROPIANE
OSMANI: AGJENDA E REFORMËS VAZHDON PAVARSISHT NGA SFIDAT POLITIKE
OSMANI: NGA GJERMANIA PRESIM NDIHMË EDHE NË KËTË FAZË FINALE PËR INTEGRIMET TONA EVROPIANE
OSMANI: IMPLEMENTIMI I MARRËVESHJES SË PRESPËS, NXITJE PËR INTEGRIMIN E RAJONIT NË PËRGJITHËSI
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.