BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Takim me Loazo, Ministër për Çështje Europiane në MPJ të Francës OSMANI: PRESIM DUKSHMMËRI PËR PROGRESIN E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DREJT BE-së DHE NATO-s
12:31, Monday, October 23, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republëkës së Maqedonisë përgjegjës për Çështje Evropiane Bujar Osmani në kuadër të vizitës së tij në Paris, realizoi takim me Ministren për Çështje Evropiane pran Ministrisë për Europë dhe Punë të Jashtme të Francës, Natali Loazo.

Në takim Zëvendëskryeministri Osmani dhe Ministrja Loazo diskutuan për procesin e integrimeve euro- atlantike të vendit, si dhe për bashkëpunimin bilateral mes dy vendeve.

Osmani informoi Lazion për rrjedhën e zbatimit të Planit 3-6-9 dhe theksoi se implementimi i pjesës së parë të Planit pjesa 3 është në fund të realizimit, në të cilën më shumë se 80% e masave tani më janë realizuar, ndërsa për 20% tjetër ende punohet. Ai shtoi se zgjedhjet kredibile lokale paraqesin kurorrë të pjesës 3 nga Plani 3-6-9, dhe duke i pasur parasysh vlerësimet të cilat për zgjedhjet nga ana e OSBE/ODHIR, që u konfirmuan edhe nga Delegacioni i Bashkimit Europian në Shkup, kishim kushte të drejta garruese, ditë të qetë zgjedhore, gjë që presim të realizohen edhe në rrethin e dytë të zgjedhjeve.

Osmani theksoi se me realizimin e pengesave të shumta të cilat qëndronin në rrugën e Republikës së Maqedonisë në rrugën e integrimeve europiane, si që janë Marrëveshja për fqinjësi të mirë me Bullgarinë, propozim ligji i ri për shfrytëzimin e gjuhëve, si dhe fillimi me masat për ndërtimin e besimit me Republikën e Greqisë. Me të cilën, theksoi Osmani, Qeverija vërtetoi përkushtueshmërinë e sajë deklarative drejt integrimeve europiane dhe euro- atlantike, dhe për të cilën mori mbështetje të qartë nga qytetarët në zgjedhjet të cilat janë në vazhdim.

Zëvendëskryeministri Osmani shprehu kënaqësinë e tij nga bashkëpunimi i deritanishëm nga Franca për integrimin e vendit në BE dhe NATO, si dhe rrolin pozitiv të vendit në integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Në përputhje me zbatimin e suksesshëm të detyrimeve nga ana e Republikës së Maqedonisë, pres edhe hapa konkrete nga Bashkimit Evropian, si dhe nga vendet anëtare të unionit, të cilat do të ishin në drejtim të përforcimit të perspektivave europiane të Republikës së Maqedonisë dhe dukshmërisësë së progresit drejt BE-së dhe NATO-s theksoi Osmani. Ai përsëriti ambiciet e Qeverisë, deri në fund të vitit, në Samitin e dhjetorit, të hiqet rekomandimi i kushtëzuar, më tej Raport pozitiv dhe rekomandim të pastër nga ana e Komisionit në Prill, vitin e ardhshëm, si dhe marrjen e datës për fillimin e negociatave deri në fund të vitit të ardhshëm. Për këtë, Osmani kërkoi edhe mbështetje konkrete nga Franca në këtë proces, si mbështetës i politikës së zgjerimit të BE-së, ku dhe theksoi se pret ta shfrytëzojë rrolin e tij në sistemin vendimarrës të Unionit, që në mënyrë plotësuese të përshpejtohet zhbllokimi i procesit.

Në kuadër të vizitës në Francë, Zëvendëskryministri Osmani realizoi takime edhe me Emanuel Lenan, këshilltar në Kabinetin e Kryeministrit Filip, si dhe me Sabine Tilae, Kryetar i Komisionit për Çështje Evropiane në Kuvendin Nacional. Në agjendën e Osmanit parshihet takim edhe me Bertran Sore, Kryetar i grupit Franko- Maqedone në Kuvendin Nacional të Francës.

Share!
Lajme
OSMANI: AGJENDA EVROPIANE KRIJON KUSHTE MË TË MIRA PËR BUJQËSORËT NOVATORËT DHE NË PËRGJITHËSI PËR BIZNESIN
OSMANI: NUK KA ZGJIDHJE MAGJIKE AD-HOK PËR NDOTJEN E AJRIT, PËRKUNDRAZI, VETËM ME AKTIVITETE AFATGJATE DHE TË QËNDRUESHME MUND TË SIGUROHEN REZULTATE
WBIF Maqedonisë i aprovoi tre projekte investuese në vlerë të përgjithshme nga 24 milion euro
OSMANI: VIKTIMA HEBRENJE ROJTAR I PËRJETSHËM I HUMANITETIT, LIRISË DHE SOLIDARITETIT
OSMANI: QEVERIA DEFINOI PRIORITETET INVESTUESE REALIZIMI I TË CILËVE DO TË INTENSIFIKOHET NË PERIUDHËN E ARDHSHME
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.