BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Para vizitës në Paris, Osmani u takua me Timonie
13:18, Wednesday, October 18, 2017
Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani kishte takim me Ambasadorin e Republikës së Francës, Kristian Timonie.

Tema kryesore e takimit mes Osmanit dhe Timonie ishte vizita e Osmanit në Paris, ku Zëvendëskryeministri do të takohet me Ministren për Çështje Evropiane në Ministrinë për Punë të Jashtme dhe Europiane të Francës, Natali Loazo, pas saj me Emanuel Lenan, Këshilltar në Kabinetin e Kryeministrit Filip dhe me Sabine Tilae, Kryetare e Komisionit për Çështje Europiane në Kuvendin Nacional. Osmani theksoi se në takimet do të diskutoj për procesin e integrimit europian të vendit, implementimin e Planit 3-6-9, si dhe shmangien e pengesave që Republika e Maqedonisë i kishte në rrugën europiane dhe euro-integruese. Osmani Timonies i theksoi se në Paris do të përpiqet për hapa konkrete nga ana e Francës dhe vendeve tjera anëtare të Unionit, por të cilat do të jenë në drejtim të dukshmërisë së perspektivës europiane të Republikës së Maqedonisë.

Zëvendëskryeministri Osmani dhe Ambasadori Timonie hapën temat aktuale, në veçanti lidhur me zbatimin e zgjedhjeve lokale. Bashkëbiseduesit vlerësuan se zgjedhjet kaluan në mënyrë të rregullt, e cila u vërtetua edhe nga misioni monitorues i OSBE/ODHIR dhe nga monitorues të tjerë relevant të zgjedhjeve, të cilët dolën me vlerësim se kishim zgjedhje të drejta, kredibile dhe të besueshme, si në pjesën e organizimit të ditës së zgjedhjeve, ashtu edhe në pjesën parazgjedhore, në të cilën partitë dhe kandidatët kishin mundësi lirshëm ti promovojnë programet, politikat dhe kualitetet e tyre.
Share!
Lajme
OSMANI: AGJENDA EVROPIANE KRIJON KUSHTE MË TË MIRA PËR BUJQËSORËT NOVATORËT DHE NË PËRGJITHËSI PËR BIZNESIN
OSMANI: NUK KA ZGJIDHJE MAGJIKE AD-HOK PËR NDOTJEN E AJRIT, PËRKUNDRAZI, VETËM ME AKTIVITETE AFATGJATE DHE TË QËNDRUESHME MUND TË SIGUROHEN REZULTATE
WBIF Maqedonisë i aprovoi tre projekte investuese në vlerë të përgjithshme nga 24 milion euro
OSMANI: VIKTIMA HEBRENJE – ROJTAR I PËRJETSHËM I HUMANITETIT, LIRISË DHE SOLIDARITETIT
OSMANI: QEVERIA DEFINOI PRIORITETET INVESTUESE REALIZIMI I TË CILËVE DO TË INTENSIFIKOHET NË PERIUDHËN E ARDHSHME
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.