SEP.gov.mk http://www.sep.gov.mkSecretariat for European Affairsen-usCopyright (C) 2014 sep.gov.mkНОЕМВРИ 2016http://www.sep.gov.mk/content/?id=2060http://www.sep.gov.mk/content/?id=2060

. .]]>
Sun, 24 Dec 2017 08:37:00 +0200Е-билтен
РАБОТЕН СОСТАНОК БУЈАР ОСМАНИ – ЃОРГИ СЛАМКОВ ОСМАНИ: ПОТРЕБНО Е СИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЧИЈА ОБВРСКА СЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ ПОСВЕТАТ НА РЕФОРМИТЕhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2121http://www.sep.gov.mk/content/?id=2121. .]]>Fri, 18 Aug 2017 11:47:00 +0200ВестиСРЕДБА НА БУЈАР ОСМАНИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ФОНДАЦИИТЕ КОНРАД АДЕНАУЕР И ФРИДРИХ ЕБЕРТ ВО БЕРЛИН ОСМАНИ: КОНРАД АДЕНАУЕР И ФРИДРИХ ЕБЕРТ МОЖАТ ДА ПОМОГНАТ ВО ИЗГРАДБАТА НА КОНСЕНЗУС ПО ПРАШАЊАТА ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2116http://www.sep.gov.mk/content/?id=2116. .]]>Thu, 17 Aug 2017 14:04:00 +0200ВестиБУЈАР ОСМАНИ НА ОДВОЕНИ СРЕДБИ СО АДРЕАС ГИС И КРИСТОФ БАЈЕР ВО БЕРЛИН ОСМАНИ: ПОДДРШКАТА ОД ГЕРМАНИЈА Е ОД СУШТИНСКА ВАЖНОСТ ЗА МАКЕДОНИЈА И ОЧЕКУВАМЕ ИСТАТА ДА ПРОДОЛЖИ И ВО ИДНИНАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2118http://www.sep.gov.mk/content/?id=2118. .]]>Thu, 17 Aug 2017 11:19:00 +0200ВестиСРЕДБА БУЈАР ОСМАНИ – МИХАЕЛ РОТ ВО БЕРЛИН ОСМАНИ: ГЕРМАНИЈА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ВО РЕШАВАЊЕТО НА ОТВОРЕНИТЕ ПРАШАЊА ЗАТОА НАША ЦЕЛ Е ДА БИДЕ СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2117http://www.sep.gov.mk/content/?id=2117. .]]>Wed, 16 Aug 2017 17:16:00 +0200ВестиСРЕДБА НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ОСМАНИ СО АМБАСАДОРИТЕ ОД ЗЕМЈИТЕ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ОСМАНИ: ЕВРОПСКИТЕ ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕТСТАВУВААТ ЗАЕДНИЧКИ ИНТЕРЕС КОЈ ГО ОБЕДИНУВА БАЛКАНОТhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2108http://www.sep.gov.mk/content/?id=2108. .]]>Tue, 15 Aug 2017 12:29:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ - БЕНЏАМИН ПЕРКС: ОСМАНИ: РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, И ЈАС ЛИЧНО, ИСКРЕНО ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА СE ШТО ПРАВИТЕ ЗА ДЕЦАТА ВО МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2107http://www.sep.gov.mk/content/?id=2107. .]]>Tue, 8 Aug 2017 11:38:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ – САЉИЈИ: МАКЕДОНИЈА СТАНА ЧЛЕНКА НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРАВА НА ЕУ (FRA)http://www.sep.gov.mk/content/?id=2106http://www.sep.gov.mk/content/?id=2106. .]]>Sat, 7 Aug 2017 14:36:00 +0200ВестиНАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА УСВОЈУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА, РЕВИЗИЈА 2017http://www.sep.gov.mk/content/?id=2115http://www.sep.gov.mk/content/?id=2115Национална Програма за Усвојување на Правото на Европската Унија, Ревизија 2017. .]]>Sat, 4 Aug 2017 14:25:00 +0200INDEX DOCUMENTSПОКАНЕТИ НВО, ЗА ТРИБИНАТА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПЛАН 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2114http://www.sep.gov.mk/content/?id=2114Поканети НВО, за трибината Имплементација План 3-6-9. .]]>Sun, 1 Aug 2017 14:24:00 +0200INDEX DOCUMENTSОСМАНИ НА СРЕДБА СО ИВАНОВ: ПОТРЕБНО Е ПОЛИТИЧКО ЕДИНСТВО ЗА СТРАТЕШКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2105http://www.sep.gov.mk/content/?id=2105. .]]>Mon, 31 Jul 2017 15:08:00 +0200ВестиОСМАНИ: ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ СЕ КРУНА НА ДЕЛОТ ТРИ ОД ПЛАНОТ 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2104http://www.sep.gov.mk/content/?id=2104. .]]>Fri, 28 Jul 2017 15:51:00 +0200ВестиВИЦЕПРЕМИЕРОТ ОСМАНИ ОДРЖА СРЕДБИ СО АМБАСАДОРИТЕ НА ШВЕДСКА И ШВАЈЦАРИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2103http://www.sep.gov.mk/content/?id=2103. .]]>Fri, 28 Jul 2017 12:27:00 +0200ВестиОСМАНИ И САЛИЈИ ГО СОБРАА ПРАВОСУДНИОТ ВРВ НА РАБОТНА СРЕДБА ЗА ПЛАНОТ 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2102http://www.sep.gov.mk/content/?id=2102. .]]>Mon, 24 Jul 2017 15:35:00 +0200ВестиTРИБИНА ВО СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА – „ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ПЛАНОТ 3-6-9“ ОСМАНИ: ДЕЛ ОД 73-ТЕ МЕРКИ ОД ПЛАНОТ ВЕЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРААhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2101http://www.sep.gov.mk/content/?id=2101. .]]>Fri, 21 Jul 2017 13:55:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ – МААСИКАС: „ИМПРЕСИОНИРАН СУМ ОД ПОСВЕТЕНОСТА НА ВЛАДАТА ДА ГО ИСКОРИСТИ ОВОЈ МОМЕНТУМ. ДА СЕ ПОСВЕТИ НА РЕФОРМИТЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ НА ОСТАНАТИТЕ ПРЕЧКИ НА ПАТОТ КОН УНИЈАТА.“http://www.sep.gov.mk/content/?id=2100http://www.sep.gov.mk/content/?id=2100. .]]>Thu, 20 Jul 2017 11:01:00 +0200ВестиПОТРЕБНА НИ Е ВАЛОРИЗАЦИЈА НА НАПОРИТЕ ЗА ЕВРОИНТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2099http://www.sep.gov.mk/content/?id=2099. .]]>Thu, 12 Jul 2017 12:03:00 +0200ВестиПЛАНОТ 3-6-9 ДЕНЕС ПРЕД АМБАСАДОРИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2098http://www.sep.gov.mk/content/?id=2098. .]]>Tue, 11 Jul 2017 12:12:00 +0200ВестиПРОЦЕСОТ НА ЕВРОПСКА ИНТЕГРАЦИЈА Е ОТКОЧЕН, МАКЕДОНИЈА Е НА ВИСТИНСКИОТ ПАТhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2097http://www.sep.gov.mk/content/?id=2097. .]]>Tue, 11 Jul 2017 11:19:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- ХАНЕДАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2096http://www.sep.gov.mk/content/?id=2096. .]]>Sat, 10 Jul 2017 16:39:00 +0200ВестиИМАВМЕ НАПОРЕН И ДИНАМИЧЕН МЕСЕЦ, ГО ФИНАЛИЗИРАВМЕ ПЛАНОТ 3-6-9, ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕМЕ ДА ИСПОРАЧУВАМЕhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2095http://www.sep.gov.mk/content/?id=2095. .]]>Fri, 7 Jul 2017 16:57:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- БЕЈЛИ: САД СЕ НАЈВАЖНИОТ СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗЕМЈА – ПОДДРЖУВАЧ И ПРИЈАТЕЛhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2094http://www.sep.gov.mk/content/?id=2094. .]]>Fri, 7 Jul 2017 15:40:00 +0200ВестиХРВАТСКА ИМА ИНТЕРЕС ЗА ПОБРЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РЕГИОНОТ ВО ЕУhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2093http://www.sep.gov.mk/content/?id=2093. .]]>Wed, 6 Jul 2017 16:35:00 +0200ВестиГРЦИЈА ТРЕБА ДА БИДЕ НАШ СОСЕД, ПРИЈАТЕЛ И ПАРТНЕР ВО ЕВРОИНТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2092http://www.sep.gov.mk/content/?id=2092. .]]>Sun, 5 Jul 2017 16:44:00 +0200ВестиВЛАДА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА: ПЛАН 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2113http://www.sep.gov.mk/content/?id=2113Влада на Република Македонија: План 3-6-9. .]]>Sun, 5 Jul 2017 14:21:00 +0200INDEX DOCUMENTSОБРАЌАЊЕ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ОСМАНИ НА ПРОМОВИРАЊЕТО НА ПЛАН369 НА РЕФОРМСКАТА АГЕНДА НА ВЛАДАТАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2111http://www.sep.gov.mk/content/?id=2111. .]]>Sun, 5 Jul 2017 13:13:00 +0200ГовориПОДДРШКАТА НА ФРАНЦИЈА ЗА ПРОЦЕСОТ НА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ Е ВАЖЕН ИПМПУЛС ЗА ЕВРОИТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ЦЕЛИОТ РЕГИОНhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2091http://www.sep.gov.mk/content/?id=2091. .]]>Tue, 3 Jul 2017 17:36:00 +0200ВестиВИЦЕПРЕМИЕРОТ ОСМАНИ НА ОДВОЕНИ СРЕДБИ СО АМБАСАДОРИТЕ НА ПОЛСКА И ШПАНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2090http://www.sep.gov.mk/content/?id=2090. .]]>Fri, 30 Jun 2017 15:16:00 +0200ВестиОСМАНИ НА СРЕДБА СО ДАНИЕЛСОН: ОЧЕКУВАМЕ ПОДДРШКА ЗА РЕФОРМИТЕ НО И КОНКРЕТНИ ЧЕКОРИ ОД ЕУ ЗА ЕВРОИНТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2089http://www.sep.gov.mk/content/?id=2089. .]]>Thu, 29 Jun 2017 18:10:00 +0200Вести14ТИ СОСТАНОК НА КОМИТЕТОТ ЗА СТАБИЛИЗАЦИЈА И АСОЦИЈАЦИЈА ПОМЕЃУ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ЕУ БРИСЕЛ,29 ЈУНИ 2017http://www.sep.gov.mk/content/?id=2088http://www.sep.gov.mk/content/?id=2088. .]]>Thu, 29 Jun 2017 14:01:00 +0200ВестиМАКЕДОНИЈА ОСТАНУВА ПОСВЕТЕНА НА ЕВРОПСКАТА АГЕНДАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2087http://www.sep.gov.mk/content/?id=2087. .]]>Mon, 26 Jun 2017 14:15:00 +0200ВестиБУЈАР ОСМАНИ: ЦЕЛТА НА ВЛАДАТА Е СИТЕ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД ОВОЈ ВОЗ ТРГНАТ КОН БРИСЕЛhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2110http://www.sep.gov.mk/content/?id=2110Fri, 23 Jun 2017 16:49:00 +0200ИнтервјуаСРЕДБА ОСМАНИ- ПЛОМП: ХОЛАНДИЈА ОТСЕКОГАШ БИЛА ЕДЕН ОД НАЈИСКРЕНИТЕ ПОДДРЖУВАЧИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2086http://www.sep.gov.mk/content/?id=2086. .]]>Fri, 23 Jun 2017 16:38:00 +0200ВестиТЕМАТСКИ КОНСУЛТАЦИИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ „ЕУ ИНТЕГРАЦИЈАТА ТРЕБА ДА НЕ ОБЕДИНУВА СИТЕ“http://www.sep.gov.mk/content/?id=2085http://www.sep.gov.mk/content/?id=2085. .]]>Fri, 23 Jun 2017 16:00:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ-ЗУЛУЕТА: ВЛАДАТА ЌЕ ГИ АДРЕСИРА КЛУЧНИТЕ ЗАБЕЛЕШКИ И ПРЕПОРАКИ НА ОБСЕ/ОДИХР ПРЕД ОДРЖУВАЊЕТО НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2084http://www.sep.gov.mk/content/?id=2084. .]]>Fri, 23 Jun 2017 12:36:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ – МЕМЕТИ: ПОТРЕБНО Е ВЛАДАТА И НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДА ЈА ОБНОВАТ КОМУНИКАЦИЈАТА И ДА ЈА ЗАЈАКНАТ МЕЃУСЕБНАТА ДОВЕРБАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2083http://www.sep.gov.mk/content/?id=2083. .]]>Thu, 22 Jun 2017 18:44:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- ГАРЕТ: МАКЕДОНИЈА И ВО ИДНИНА ЌЕ МОЖЕ ДА СМЕТА НА ПОДДРШКА ОД СТРАНА НА ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО ЗА СВОИТЕ ЕВРО И ЕВРО-АТЛАТСКИТЕ АСПИРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2082http://www.sep.gov.mk/content/?id=2082. .]]>Thu, 22 Jun 2017 15:29:00 +0200ВестиИНТЕРВЈУ НA ЗАМЕНИК-ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА ЗАДОЛЖЕН ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА БУЈАР ОСМАНИ: BLOOMBERG 22.06.2017http://www.sep.gov.mk/content/?id=2109http://www.sep.gov.mk/content/?id=2109
Во продолжение линкот од интервјуто дадена за Bloomberg во Софиа:

. .]]>
Thu, 22 Jun 2017 14:08:00 +0200Интервјуа
СРЕДБА ОСМАНИ- ДОНЧЕВ: ОЧЕКУВАМЕ БУГАРИЈА ДА СТАНЕ НАЈВАЖНИОТ ПРОМОТОР НА ЕВРОИНТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ НА МАКЕДОНИЈА ВНАТРЕ ВО УНИЈАТАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2081http://www.sep.gov.mk/content/?id=2081. .]]>Tue, 20 Jun 2017 17:30:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- БЕЗАК: МАКЕДОНИЈА НЕМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2080http://www.sep.gov.mk/content/?id=2080. .]]>Mon, 19 Jun 2017 12:34:00 +0200Вести