ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |

ALПријава за учество во дискусии и дебати организирани од Секретаријатот за европски прашања

Објавен: петок, 02 октомври 2015 / 11:09

Точен назив на организацијата


Здружение на жени земјоделки АГРО-ВИНКА Виница

Област/и (поглавје/а) во кое е активна организацијата


-Изготвување и спроведување на проекти, програми, планови и активности за одржлив развој; -Вршење на дејности од јавен интерес за заштита на животната средина и одржливиот развој; -Да се зголеми учеството на жените од руралните средини во процесот на унапредување на земјоделието, -Градење на капацитетите на здруженијата на локално ниво, локалната самоуправа и бизнис секторот во склад со одржливиот развој; -Да се зголеми учеството на жените од руралните средини во процесот на донесувањето одлуки во семејните и поголемите земјоделски стопанства -Да се зголеми учеството на жените од малцинствата во земоделските здруженија. -Подобрување на инфраструктурата за подобрување на состојбата со животната средина -Зајакнување на соработката помеѓу сите општествени чинители на локално, национално и меѓународно ниво за промовирање на вредностите на одржливиот развој; -Застапување и лобирање за прашања поврзани со граѓанскиот сектор и одржливиот развој; -промоција и подршка на руралниот развој во РМ; -Промовирање на иницијативи за одржлив развој на локалните заедници; -Самостојно изнаоѓање на пазари во странство и воспоставување контакти со странски купувачи. -Промоција на органско земјоделие, како форма на земјоделие која гарантира здрава животна средина

Адреса на седиштето


ул.ванчо Прќе бр.1/10 Виница

Генерички е-маил и телефон на организацијата


agrovinka@yahoo.co.uk 078/390-153

Веб страница


www.darijarakotvorbi.mk www.moe-selo.com

Одговорно лице/Лице за контакт


Олга Стоименова

Е-маил на лице кое го покрива поглавјето


 
|Биографија |Интервјуа |Говори |Галерии |
YouTube RSS
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања

Страницата се надградува! (кликнете овде за старата верзија на страницата)