ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |

ALПријава за учество во дискусии и дебати организирани од Секретаријатот за европски прашања

Објавен: среда, 30 септември 2015 / 15:03

Точен назив на организацијата


Здружение Јустиција

Област/и (поглавје/а) во кое е активна организацијата


Заштита на човековите права и слободи - Јакнење на граѓанската иницијатива - Јавно делување за правата на граѓанинот и реализација на правната заштита врз основа на Уставот и законите на Република Македонија. - Промовирање на човековите права со посебен осврт на правата на жената и децата - Набљудување и лобирање за нови закони во државата - Почитување на личноста, интегритетот, достоинството на граѓаните - Рамноправност меѓу половите во бракот , семејството и општеството - проширување и зацврстување на меѓусобна соработка , толеранција и разбирање - Подигање на свеста на граѓаните за сите проблеми од правен, економски, културен социјален и др.карактер и настојување за давање помош во нивно решавање - Учествува во организирање на трибини, семинари, медиумски кампањи, и др.видови на јавно информирање на граѓанинот. - Учествува во различни облици на едукација и обука на населението со цел за негово вклучување во сите свери на општествен живот - И други цели и задачи кои ќе произлезат од тековно работење на здржението.

Адреса на седиштето


1. Пошта Скопје 2 п.ф.895 регистрација на - Веселин Маслеша 59 Куманово

Генерички е-маил и телефон на организацијата


olivera.docevska@hotmail.com, justicija_ku@hotmail.com 075 313 515

Веб страница


: justicija.webs.com

Одговорно лице/Лице за контакт


Оливера Доцевска

Е-маил на лице кое го покрива поглавјето


 
|Биографија |Интервјуа |Говори |Галерии |
YouTube RSS
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања

Страницата се надградува! (кликнете овде за старата верзија на страницата)