ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |

ALПријава за учество во дискусии и дебати организирани од Секретаријатот за европски прашања

Објавен: вторник, 15 јануари 2019 / 18:37

Точен назив на организацијата


Центар за информативна и логистичка поддршка на граѓаните НОВ КОНТАКТ, Скопје

Област/и (поглавје/а) во кое е активна организацијата


Здружението на граѓани - “Центар за информативна и логистичка поддршка на граѓаните - НОВ КОНТАКТ”, - е невладина, непартиска и непрофитна организација основана согласно Законот за Здруженија на граѓани и фондации на Република Македонија, со акт за основање од 15.06.2007 година, која преку своите програмски цели согласно Статутот, презема низа активности во интерес на развојот на граѓанското опшество, како и зајакнување на врската со македонските граѓани во странство и странските лица / инвеститори во Република Македонија, и врши презентација на македонските традиционални и културни вредности.Здружението придонесува за промовирање и поддршка на научни, културно-уметнички, спорски и хуманитарни манифестации во земјата и во странство со цел унапредување на комуникацијата и соработката со македонската дијаспора во светот, како и презентирање на македонските национални, традиционални и културни вредности. Исто така, има за цел да ја следи динамиката на миграциските процеси во земјата и во светот, а преку информативни активности кои покрај другото се во форма на организирани предавања од експерти и Универзитетски професори на теми кои ќе допринесат за развојот на опшеството, и решавање на проблемите кои се јавуваат при патувањата и престојот на граѓаните во земјата и во светот.

Адреса на седиштето


Ул. Никола Парапунов број 2/9 Скопје

Генерички е-маил и телефон на организацијата


mkd.newcontact@yahoo.com 070 243 867

Веб страница


: mkdinfodiaspora.mk

Одговорно лице/Лице за контакт


д-р Златко Николоски

Е-маил на лице кое го покрива поглавјето


 
|Биографија |Интервјуа |Говори |Галерии |
YouTube RSS
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања

Страницата се надградува! (кликнете овде за старата верзија на страницата)