ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |

ALПријава за учество во дискусии и дебати организирани од Секретаријатот за европски прашања

Објавен: вторник, 15 јануари 2019 / 12:02

Точен назив на организацијата


Здружение за социјални иновации и одржлив развој РАДАР

Област/и (поглавје/а) во кое е активна организацијата


1. Промоција и примена на пристапот базиран на човекови права, со акцент врз хуманата безбедност, родовите политики и практики 2. Социјална кохезија 3. Заштита и унапредување на животната средина, промоција на рециклирањето и обновливите извори на енергија 4. Промоција и развој на регионите преку социо-економска диверсификација 5. Поттикнување и примена на научни, опшествени и технолошки истражувања, иновативни методи и активности за постигнување на социо-економскиот раст и развој 6. Развивање на предприемачки иницијативи 7. Интегрирање на локалните и националните активности за одржлив развој во поширокиот географски регион 8. Негување на културата на индивидуата, врз основа на нејзините идеи и креативност 9. Негување и поттикнување на партнерство, дијалог, размена и разбирање на институциите од различни сфери- јавен, профитен и непрофитен сектор за превземање на заедничка акција за подобрување на животниот стандард и рамномерен економски развој;

Адреса на седиштето


Партение Зографски, 33-б, Скопје

Генерички е-маил и телефон на организацијата


nestorovska.gordana@gmail.com 070-388-258

Веб страница


https://www.facebook.com/RADARzdruzenie/?modal=admin_todo_tour

Одговорно лице/Лице за контакт


Гордана Несторовска

Е-маил на лице кое го покрива поглавјето


 
|Биографија |Интервјуа |Говори |Галерии |
YouTube RSS
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања

Страницата се надградува! (кликнете овде за старата верзија на страницата)