ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |

ALПријава за учество во дискусии и дебати организирани од Секретаријатот за европски прашања

Објавен: среда, 21 септември 2016 / 15:07

Точен назив на организацијата


ИПА 2 Механизам за граѓанските организации - сектор Конкурентност и иновации

Област/и (поглавје/а) во кое е активна организацијата


II. Економски критериуми; 2.1 Постоење на функционална пазарна економија; 2.2 Способност за справување со притисокот од конкуренцијата и пазарните сили во рамки на ЕУ; 3.01 Слободно движење на стоки; 3.02 Слободно движење на работници; 3.03 Право на основање и слобода на давање услуги; 3.04 Слободно движење на капитал; 3.06 Право на трговски друштва; 3.07 Право на интелектуална сопственост; 3.08 Политика на конкуренција; 3.09 Финансиски услуги; 3.12 Безбедност на храна, ветеринарна и фитосанитарна политика; 3.15 Енергетика; 3.20 Претпријатија и индустриска политика; 3.25 Наука и истражување; 3.28 Заштита на потрошувачите и јавно здравје; V. Подготовка на македонската верзија на Аcquis; 5.Конкурентост и иновации

Адреса на седиштето


Ул. „Водњанска бб„ П. Фах 150, 1000 Скопје

Генерички е-маил и телефон на организацијата


marlon@opm.org.mk;

Веб страница


www.ipa2cso.mk

Одговорно лице/Лице за контакт


Маријана Лончар Велкова

Е-маил на лице кое го покрива поглавјето


 
|Биографија |Интервјуа |Говори |Галерии |
YouTube RSS
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања

Страницата се надградува! (кликнете овде за старата верзија на страницата)