ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Објави
МЛАДИТЕ ЗА ЕУ
14:41, среда, 08 април 2015

Секретаријатот за европски прашања во рамките на ЕУ Агендата 2015, ќе одпочне со натпреварувачки дебатен циклус "ЕУ ѕвезди", дел од проектот "Младите за ЕУ". Дебатите ќе бидат наменети за универзитетски, факултетски и независни дебатни тимови. Со цел обезбедување на инклузивен и отворен форум на дебата помеѓу младите, СЕП објавува:

П О В И К

До универзитетски, факултетски и независни дебатни тимови за изразување на интерес за вклучување во дебатниот циклус "ЕУ ѕвезди".

Проектот ќе има за цел да го зголеми интересот и знаењето на младите лица за прашања и теми поврзани со ЕУ, како и да ги промовира дискусијата и дебатата како демократски начини за надминување на разликите во мислењата.

Молиме заинтересираните да ги достават своите апликации најдоцна до 17 април 2015 година (петок) на следниот е-маил: lura.pollozhani@sep.gov.mk

Потребни квалификации:

• Дебатните тимови мора да имаат минимум 3 и максимум 5 учесници;
• Учесниците на дебатните тимови да бидат на возраст помеѓу 18-25 години;
• Да имаат ментор или од универзитетот, факултетот или од некоја друга организација;
• Да имаат многу добро познавање на англискиот јазик.

Апликациите е потребно да содржат:

• Назив на дебатен тим;
• Контакт лице и податоци;
• Листа и резиме на претставниците на дебатните тимови и на менторот/ката;
• Мотивациско писмо на целиот тим зошто сакаат да учествуваат.

 

 

Сподели ја содржината!
Објави
МЛАДИТЕ ЗА ЕУ
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.