ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
Вицепремиерот Бесими на Конференција за употреба на фондови за Ромите и 8-ми ромски економски бизнис форум
12:23, вторник, 19 ноември 2013

Денес, Вицепремиерот задолжен за европски прашања д-р Фатмир Бесими се обрати на „Конференција за употреба на фондови за Ромите и 8-ми ромски економски бизнис форум“, во организација на Македонскиот центар за меѓународна соработка, Општина Шуто Оризари и Ромскиот деловен информативен центар, со цел зголемување на социо-економската вклученост на ромите во земјата, земајќи го во предвид следниот програмски период за ИПА 2014 – 2020.

Во своето обраќање Вицепремиерот Бесими имајки ја предвид социо-економската состојба во која се наоѓаат ромите во целиот свет, го изрази своето особено задоволство и верба во позитивниот придонес од одржувањето на Конференции од ваков меѓународен тип.

Тој го истакна фактот дека во регионални рамки Македонија значително го има подигнато нивото на третирање на малцинствата во целост. Меѓу другото тој го нагласи особениот стремеж и заложба на Владата на Република Македонија преку буџетот како и преку ЕУ/ИПА фондовите да придонесе кон реализирање на приоритетите кои произлегуваат од Декадата на ромите, преку поддршка и збогатување на бројните активности насочени кон остварувањето на зададените цели.

Сподели ја содржината!
Новости
Османи на одбележувањето на 21 годишнината од ослободувањето на Република Косово
Донацијата од Република Естонија за поддршка при справувањето со пандемијата предизвикана од КОВИД 19, пристигна во земјава.
Главниот преговарач на ЕУ, Османи побара државен консензус за преговорите
ОСМАНИ: КОВИД КООРДИНАТОРИ ВО ФАБРИКИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕПОРАКИТЕ И ОЛЕСНЕТА КОМУНИКАЦИЈА
Респираторите донирани од Кралството Норвешка пристигнаа во државата
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.