ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
ЕУ Ѕвезди Дебата на тема " Капитализам наспроти Социјализам"
16:40, петок, 08 април 2016

Денес, Секретаријатот за европски прашања ја одржа третата дебата од циклусот “ЕУ Ѕвезди” на тема: "Капитализам наспроти Социјализам ", на која дебатираа студентите од Меѓународниот Балкански Универзитет во Скопје, во чии простории се одржа истата. Пред започнување на дебатата, на студентите им се обратија Вицепремиерот д-р. Арбр Адеми и Ректорот на Универзитетот проф. д-р Исмаил Каџајусуфоглу кои ја истакнаа улогата на дебатите во развојот на демократските општества.

Денешната дебата има за цел да го зголеми интересот и знаењето на младите лица за прашања и теми поврзани со ЕУ. Преку дебатите, СЕП цели кон овозможување на отворен форум за дебата помеѓу младите насочен кон охрабрување на критичното милење и поттикнување на култура каде на дебатата се гледа како демократски начин за надминување на разликите во мислењата.

Дебата која се одржа денеска е дел од дебатниот циклус во рамките на иницијативата “ЕУ Ѕвезди” кој започна со реализација во мај 2015 година и ќе продолжи и понатаму во текот на годината со цел да се слуша гласот на младите како идни европски граѓани.

Дебатата е дел проектот на СЕП Младите за ЕУ.

Сподели ја содржината!
Новости
Османи на одбележувањето на 21 годишнината од ослободувањето на Република Косово
Донацијата од Република Естонија за поддршка при справувањето со пандемијата предизвикана од КОВИД 19, пристигна во земјава.
Главниот преговарач на ЕУ, Османи побара државен консензус за преговорите
ОСМАНИ: КОВИД КООРДИНАТОРИ ВО ФАБРИКИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕПОРАКИТЕ И ОЛЕСНЕТА КОМУНИКАЦИЈА
Респираторите донирани од Кралството Норвешка пристигнаа во државата
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.