ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
ИПА проекти
Промовиран нов твининг проект за институционално зајакнување на капацитетите за безбедност на храна, ветеринарната и фитосанитарната политика
13:14, четврток, 19 ноември 2015

Финансиран од: Европска Унија

Цел на проектот: воведување и и споделување на најдобрите пракси ширум ЕУ поврзани со законодавството на ЕУ и посебните потреби на земјата корисник, со цел конечно да се подобри капацитетот на надлежните органи за безбедност на храна и ветеринарна и фитосанитарна политика.

Вкупна вредност: 1,35 милиони евра

Клучни корисници на проектот се: Агенцијата за храна и ветерина, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Фитосанитарната управа, Државниот инспекторат за земјоделство и Државната фитосанитарна лабораторија

Времетраење: мај 2015 - ноември 2016

Прочитајповеќе: 

eeas.europa.eu/delegations/the_former_yugoslav_republic_of_macedonia/press_corner/all_news/news/2015/2015-07-03_veterinary_mk.htm  

Сподели ја содржината!
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.