ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
EU stars
Пилот дебата “Европската Унија треба да се прошири за да ги вклучи и земјите од Западен Балкан“
11:40, понеделник, 01 јуни 2015

 Датум: 19 мај (вторник)

Времетраење: 13.00 - 15.00ч.

Домаќин: Заменик претседател на Владата на Република Македонија д-р Фатмир Бесими со вклучесност и стручни претставници од Секретаријатот за европски прашања.

Учесници: студенти од повеќе универзитети во Република Македонија и претставници на граѓанскиот сектор.

Локација: Во просториите на Секретаријатот за европски прашања

Пилот дебатата која ги следеше Карл Поперовите правила на дебатирање, се оддржа на темата Европската Унија треба да се прошири за да ги вклучи и земјите од Западен Балкан.

Дебатните тимови кои беа влучени во овој промотивен настан беа студенти од Универзитетот Св.Кирил и Методиј – Скопје , кои дебатираа за, и студенти од Универзитетот на Југоисточна Европа, кои дебатираа против.

Сподели ја содржината!
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.