ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
ЦЕИ - Вонреден повик за проекти за справување со кризата КОВИД-19
14:05, вторник, 31 март 2020

Отворен вореден повик за доставување на апликации поврзани со КОВИД19:

600.000 евра за проекти за здравствена заштита, образование и поддршка на микро, мали и средни препријатија

 

Со цел да се обезбеди насочен одговор на глобалното ширење на КОВИД19, Централно-европската иницијатива објавува Вореден повик за доставување на апликации поврзани со КОВИД19. Повикот е наменски насочен кон брз одговор на специфичните потреби на заедниците од земјите-членки на ЦЕИ. 

 

Со вкупен буџет од 600.000 евра, кој е обезбеден од сите земји-членки на ЦЕИ во рамките на Фондот за соработка на ЦЕИ и од Италија преку Програмата за размена на практично знаење во рамките на ЦЕИ фондот и ЕБРД, ќе биде распределен за грантова поддршка на проекти во три области на дејствување:

·       Здравствена заштита и телемедицина (МЕД)

·       Образование и е-учење/учење на далечина (ОБР)

·       Поддршка на микро, мали и средни претрпијатија (ММСП-ја)

 

На повикот можат да аплицираат сите јавни и приватни субјекти, граѓански организации со локација и регистрирани во земја-чланка на ЦЕИ, како и меѓународни/регионални организации. Доделените грантови ќе бидат во висина од 100% од  вредноста на нивните проекти, со максимален износ по грант од 40.000 евра. Особено внимание ќе биде дадено на земјите-членки на ЦЕИ кои не се членки на ЕУ.

 

Заради природата на овој вонреден повик, истиот ќе биде отворен до 09.04.2020 год.    

 

Дополнителни информации за повикот, вклучувајќи го и формуларот за аплицирање можат да се добијат на следниов линк:


https://www.cei.int/news/8809/covid-19-extraordinary-call-for-proposals-launched-600000-eur-for-projects-in-field-of-healthcare

 

Сподели ја содржината!
Новости
ОСМАНИ: НАВРЕМЕНА И ДОБРО ТАРГЕТИРАНА ПОМОШ ОД КАТАР
Османи во посета на Кризниот штаб во Струга и средба со претставници поголемите верски заедници од регионот
Вицепремиерот Бујар Османи одржа прес-конференција за распределбата на странска помош поврзана со справувањето со КОВИД 19
Видео-конференциска средба Османи - Даниелсон
Видео-конференциска средба Османи-Едштадлер
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.