ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
Превентивни мерки на СЕП за заштита на вработените од COVID-19
18:47, понеделник, 16 март 2020

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Секретаријатот за европски прашања, согласно ново настанатата ситуација околу прогласената пандемија и со цел преземање заштитни мерки за вработените и превенција на ширењето на коронавирусот COVID-19, а врз основа на заклучок 13 од Деветнаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на 14 март 2020, каде „се препорачува на сите работодавачи во Р. Северна Македонија, односно секое раководно лице на институцијата, во зависност од типот на работата и можностите, да ја организира работата и начинот на работа на вработените лица, преку работа од дома, без да се наруши редовното и нормалното функционирање на институцијата“, донесе одлука за ослободување на вработените од должноста да се појават на работното место. Тековните работни обврски, вработените ќе бидат должни да ги извршуваат од дома, при што нема да се наруши редовното и нормално функционирање на институцијата.

Архивата на Секретаријатот за европски прашања ќе биде постојано во функција од 08:30 до 16:30 часот, каде вработени од СЕП со соодветна заштитна опрема, ќе ги преземаат документите од странките.

Со цел избегнување на контакти што претставува ризик за ширење на вирусот, лицата кои поднесуваат документација за регистрација на проекти за ослободување од јавни давачки се замолуваат барањето и соодветната документација да ги остават на пријавницата на Секретаријатот за европски прашања во наменски поставената кутија.

Апликациите ќе се примаат секоја СРЕДА од 10:00 до 12:00 часот. Поднесувањето на барање за регистрација на проекти за ослободување од јавни давачки, може да се направи и електронски, на следната е-маил адресата: registracija@sep.gov.mk   

Превентивните мерки и донесените одлуки важат се до нивно укинување, согласно одлуките на Владата на Република Северна Македонија, за што јавноста ќе биде навремено информирана.

За дополнителни информации ве молиме да се обратите на дежурниот број на СЕП тел: 02 3200-104
Сподели ја содржината!
Новости
ОСМАНИ: НАВРЕМЕНА И ДОБРО ТАРГЕТИРАНА ПОМОШ ОД КАТАР
Османи во посета на Кризниот штаб во Струга и средба со претставници поголемите верски заедници од регионот
Вицепремиерот Бујар Османи одржа прес-конференција за распределбата на странска помош поврзана со справувањето со КОВИД 19
Видео-конференциска средба Османи - Даниелсон
Видео-конференциска средба Османи-Едштадлер
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.