ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Најави
Отворен е Првиот повик за проектни предлози во рамки на ИПА 2 Програмата за преку – гранична соработка помеѓу Република Северна Македонија и Република Србија 2016 – 2020.
17:12, петок, 26 јули 2019
Програмската област ги опфаќа следните региони:
 
Во Република Северна Македонија:
-          Северо – Источен регион: Општините Кратово, Липково, Куманово, Старо Нагоричане, Ранковце и Крива Паланка;
-          Скопскиот регион: Општините Арачиново, Чучер Сандево, Илинден, Петровец, Сопиште, Студеничани, Зелениково, и општините Бутел, Ѓорче Петров и Сарај од Град Скопје
 
Во Република Србија
-          Областа Јабланица: Градот Лесковац, и општините Бојник, Лебане, Медвеџа, Власотинце и Црна Трава;
-          Областа Пчиња: Градот Врање со двете општини: Врање и Врањска Бања, и општините Владичин Хан, Сурдулица, Босилеград, Трговичте,  Бујановац и Прешево.
 
Повикот е отворен за следните тематски приоритети на Програмата:
 
ТП 1: Промовирање вработување, мобилност на трудот и социјална и културна инклузија на преку границата и
ТП 2: Поттикнување на туризмот, културата и природното наследство.
 
Расположливиот ИПА буџет за овој повик изнесува 1.260.000 евра.
 
Повеќе информации за повикот и начинот на аплицирање се достапни на официјалната веб страна на Министерството за финансии на Република Србија каде е објавен повикот, на следниот линк:
 
 
Сподели ја содржината!
Најави
The European coronavirus response team
Оглас за ангажирање правен експерт во рамки на проектот Нордиска поддршка
Јавен повик за доделување на грантови за граѓански организации и медиуми - Нордиска поддршка
Отворен е Првиот повик за проектни предлози во рамки на ИПА 2 Програмата за преку – гранична соработка помеѓу Република Северна Македонија и Република Србија 2016 – 2020.
ИЗВЕШТАЈ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 2019 ГОДИНА
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.