ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
Презентиран деловникот за работа на Работната група 23 Правосудство и фундаментални права
16:31, петок, 24 јануари 2014

Денес во рамките на седницата на Поткомитетот на Работниот комитет за европска интеграција, предводена од Државниот секретар за европски прашања, Јован Андоновски, беше одржана презентација на Деловникот за работа на Работната група од Националната програма за усвојувањето на европското законодавство (НПАА) 23 Правосудство и фундаментални права.

Имајќи во предвид дека процесот на преговори со Европската унија претставува комплексен процес кој вклучува голем број на државни институции и засегнатите страни, а во насока на успешно спроведување на истите, потребна е целосна подготвеност на сите инволвирани страни со воспоставени процедури, правила и структури пред нивниот формален почеток, носењето на еден ваков документ е од големо значење за оперативните структури.

Овој Деловник ќе помогне на работната група одговорна за поглавјето правосудство и фундаментални права поефикасно и поефективно да ги извршуваат задачите поврзани со исполнување на критериумите за членство предвидени за ова поглавје. Во таа насока, ќе им овозможи на членовите на работната група да имаат подобра координација во процесот на усогласување со законодавството на ЕУ и конечно ќе постави модел за другите работни/преговарачки групи за останатите поглавја.

Оваа активност СЕП ја реализираше во соработка со Фондацијата Конрад Ауденауер и Асоцијацијата за развојни иницијативи.

Сподели ја содржината!
Новости
ОСМАНИ: НАВРЕМЕНА И ДОБРО ТАРГЕТИРАНА ПОМОШ ОД КАТАР
Османи во посета на Кризниот штаб во Струга и средба со претставници поголемите верски заедници од регионот
Вицепремиерот Бујар Османи одржа прес-конференција за распределбата на странска помош поврзана со справувањето со КОВИД 19
Видео-конференциска средба Османи - Даниелсон
Видео-конференциска средба Османи-Едштадлер
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.