ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
Бесими се сретна со НВО секторот за Извештајот и Акцискиот план
15:02, среда, 20 ноември 2013

Денес, во просториите на Секретаријатот за европски прашања, вицепремиерот Бесими, во рамки на веќе воспоставената редовна комуникација со граѓанските организации, оствари работна средба чиј фокус беше ставен на Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2013 година, како и следните чекори кои ги превзема Секретаријатот за европски прашања во насока на дефинирање на Акциски план и подготовка на Национална програма за усвојување на правото на Европската унија – НПАА за 2014 година.
Во дискусијата тој истакна „Процесот на европска интеграција е инклузивен процес, бара вклученост од сите страни кои можат да придонесат во насока на зајакнување на јавната визибилност и да влијаат поттикнувачки на процесот. Имањето на отворен, транспарентен и инклузивен пристап може само да ни помогне во нашата крајна цел што поскоро зачленување во Европската унија“.
Граѓанскиот сектор има многу битна улога во градењето на развиена демократска држава, одтука Секртаријат за европски прашања Ви стои на располагање во поглед на сите идеи, предлози кои ги имате со кои можете да дадете свој придонес во процесот на европска интеграција – истакна тој.
Во рамки на средбата беа иницирани бројни позитивни и негативни критики и идеи, од кои во иднина би можело да произлезат конкретни чекори.
На крајот беше истакната надежта за продолжување на досегашната соработка како и можноста која Секретаријатот за европски прашања им ја дава на граѓанските организации во поглед на бесплатно користење на „Конференциската сала“ на институцијата за организирање на Конференции и Дебати од јавен интерес.

Сподели ја содржината!
Новости
ОСМАНИ: НАВРЕМЕНА И ДОБРО ТАРГЕТИРАНА ПОМОШ ОД КАТАР
Османи во посета на Кризниот штаб во Струга и средба со претставници поголемите верски заедници од регионот
Вицепремиерот Бујар Османи одржа прес-конференција за распределбата на странска помош поврзана со справувањето со КОВИД 19
Видео-конференциска средба Османи - Даниелсон
Видео-конференциска средба Османи-Едштадлер
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.