ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
Одржана триесет и втората седница на РКЕИ
10:12, четврток, 07 март 2013

Денеска во Секретаријатот за европски прашања се одржа триесет и втората седница на Работниот комитет за европска интеграција (РКЕИ) со кој претседаваше заменик- претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за европски прашања д-р Фатмир Бесими.

На состанокот присуствуваа државните секретари на институциите, раководителите на работните групи за подготовка на Националната програма за усогласување на националното законодавство со европското законодавство за 2013 година (НПАА) и претседавачите на поткомитетите од ресорните министерства.

Денешната седница на РКЕИ беше посветена на статусот на реализација на приоритетните цели усвоени на Пристапниот дијалог на високо ниво; статусот на реализација на НПАА 2013; реализацијата на обврските од Спогодбата за стабилизација и асоцијација како и статусот на ИПА.

Вицепремиерот Бесими истакна дека во тек се подготовките за одржување на четвртиот состанок на Пристапниот дијалог и во наредниот период ќе биде потребна максимална ангажираност од сите надлежни институции кои имаат обврска да ги реализираат предвидените активности.

Сподели ја содржината!
Новости
ОСМАНИ: НАВРЕМЕНА И ДОБРО ТАРГЕТИРАНА ПОМОШ ОД КАТАР
Османи во посета на Кризниот штаб во Струга и средба со претставници поголемите верски заедници од регионот
Вицепремиерот Бујар Османи одржа прес-конференција за распределбата на странска помош поврзана со справувањето со КОВИД 19
Видео-конференциска средба Османи - Даниелсон
Видео-конференциска средба Османи-Едштадлер
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.