ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Вести
Меѓународната конференција „Добри практики за обука во земјите-членки на ЕУ“
12:00, четврток, 27 април 2017
Меѓународната конференција „Добри практики за обука во земјите-членки на ЕУ“ беше организирана во рамките на Твининг проектот  „Понатамошна поддршка за зајакнување на капацитетите за ЕУ на Центарот за обуки на СЕП“ на 27. април 2017 година во 10:00 часот, во Секретаријатот за европски прашања.

Главната цел на овој Твининг лајт проект е да имаме ефективен и ефикасен Центар за обука на СЕП, кој е во состојба да ги задоволи потребите на релевантните чинители и значително придонесува кон зајакнување на капацитетите на државните службеници вклучени во процесот на европска интеграција.

Конференцијата ја отвори Заменик Претседателот на Владата задолжен за европски прашања д-р Арбр Адеми, претставник на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Скопје и претставник на Делегацијата на Европската Унија во Скопје.

Земјата-членка и проектните лидери на корисникот презентираа што е направено во рамките на овој проект. Експертите од Германија, Хрватска и Романија, кои придонесоа за реализација на овој проект, ги презентира своите искуства на градење на капацитети за прашања од областа на ЕУ, важноста на вмрежувањето и споделување на искуство.

Исто така, беше презентиран Центарот за обука при Секретаријатот за европски прашања, неговата мисија, активности и обучувачи.

Овој проект е спроведен од страна на Германското сојузно министерство за економија и енергетика, Центарот за обука при Секретаријатот за европски прашања и Секторот за централно финансирање и склучување на договори при Министерството за финансии. Проектот вреди 250,000 €. Траењето на проектот е 9 месеци.
Сподели ја содржината!
Вести
Средба на Бујар Османи со претставници на фондациите Конрад Аденауер и Фридрих Еберт во Берлин ОСМАНИ: КОНРАД АДЕНАУЕР И ФРИДРИХ ЕБЕРТ МОЖАТ ДА ПОМОГНАТ ВО ИЗГРАДБАТА НА КОНСЕНЗУС ПО ПРАШАЊАТА ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ
Бујар Османи на одвоени средби со Адреас Гис и Кристоф Бајер во Берлин ОСМАНИ: ПОДДРШКАТА ОД ГЕРМАНИЈА Е ОД СУШТИНСКА ВАЖНОСТ ЗА МАКЕДОНИЈА И ОЧЕКУВАМЕ ИСТАТА ДА ПРОДОЛЖИ И ВО ИДНИНА
Средба Бујар Османи – Михаел Рот во Берлин ОСМАНИ: ГЕРМАНИЈА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ВО РЕШАВАЊЕТО НА ОТВОРЕНИТЕ ПРАШАЊА ЗАТОА НАША ЦЕЛ Е ДА БИДЕ СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Средба на Вицепремиерот Османи со амбасадорите од земјите на Западен Балкан ОСМАНИ: Европските перспективи претставуваат заеднички интерес кој го обединува Балканот
Средба Османи - Бенџамин Перкс: ОСМАНИ: РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, И ЈАС ЛИЧНО, ИСКРЕНО ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА СE ШТО ПРАВИТЕ ЗА ДЕЦАТА ВО МАКЕДОНИЈА
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2017 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.