ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Вести
Секретаријатот за европски прашања домаќин на предавање за студентите од Американ Колеџ
13:29, понеделник, 20 март 2017
Денес, 20 март 2017 година, во Секретаријатот за европски прашања се одржа предавање за студентите од Американ Колеџ Скопје на тема “Процесот на интеграција на Република Македонија во Европската Унија”. Предавањето го отвори Драган Тилев, државен советник за европски политики и координација во Секретаријатот.

Предавањето го одржа Александар Зафироски од одделението за економско- финансиски прашања, царина и даноци. Во презентацијата беа опфатени повеќе области и прашања од интерес на студентите, меѓу кои најзначајни беа функцијата и структурата на Секретаријатот за европски прашања во однос на евроинтегративниот процес, комуникацијата и координацијата со Европската комисија, а беше даден и осврт на Економските критериуми и макроекономските политики во процесот на европските интеграции. Студентите имаа можност да се вклучат интерактивно во предавањето со сопствени прашања и коментари во однос на опфатените теми.

Овој настан претставува продолжување на праксата на Секретаријатот за соработка со високообразовните институции и инклузијата на младите во процесот на европска интеграција.
Сподели ја содржината!
Вести
ОСМАНИ: ПО ИЗВЕШТАЈОТ, МАКЕДОНИЈА ИЗЛЕГУВА ОД СОСТОЈБА НА УРГЕНТНОСТ
ОСМАНИ: ПРОДОЛЖУВАМЕ СО РЕФОРМСКАТА АГЕНДА Сѐ ДО ПОЛНОПРАВНО ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ
СЕП го објави Деталниот фактографски извештај за имплементацијата на Планот 3-6-9
ОСМАНИ: РЕАЛИЗИРАВМЕ ПРЕКУ 90% ОД ПРЕДВИДЕНИТЕ РЕФОРМИ И 100% ОД СУШТИНАТА НА ПЛАНОТ 3-6-9
Студенти на магистерски студии на Колеџот на Европа- Натолин во посета на Секретаријатот за европски прашања
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2018 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.