ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Вести
13:30, вторник, 24 јануари 2017

Денес во просториите на СЕП се одржа првиот  Управен Комитет на  лесниот твининг „Дополнителна поддршка за зајакнување на ЕУ и ИПА капацитетите на Центарот за обука на Секретаријатот за европски прашања“.      


Проектот е финансиран од страна на Европската унија преку ИПА ТАИБ 2012 во износ од 250.000 евра со план на реализација до средина на 2017 година. Твининг партнер на овој проект е Сојузна Република Германија.​   


На првиот Управен Комитет воведно обраќање имаше Државниот секретар  на Секретаријатот за европски прашања      г-ѓа Ана Блажеска.   


Пред присутните се обрати и г-ѓа Даниела Хајд,  Проектен лидер  од Сојузна Република Германија која ги презентираше досегашните активности  и остварените резултати реализирани преку размена на искуства со експерти од Германија, Романија, Латвија, Бугарија и Хрватска во период од  Октомври- Декември 2016 година. 

Сподели ја содржината!
Вести
Османи: Унгарија останува наш силен сојузник внатре во Европската Унија
Османи: Скопје и како туристички центар ќе внесе цивилизациска и историска вредност во семејството европски метрополи
16-ти состанок на Комитетот за стабилизација и асоцијација помеѓу Европската Унија и Република Северна Македонија Брисел, 20 јуни 2019 година
ОСМАНИ: ПОЧЕТОКОТ НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ ЌЕ ГИ ЗАЦВРСТИ ЕВРОПСКИТЕ ПЕРСПЕКТИВИ НА ЗАПАДНИОТ БАЛКАН
ОСМАНИ: КОСОВО И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ИНТЕНЗИВНО СЕ ПОВРЗУВААТ
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.