ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
EU stars
"Социјалните медиуми и слободата на изразувањето"
Прва дебата од циклусот ЕУ Ѕвезди на тема "Образованието и младите во нашата земја или во странство"
Пилот дебата “Европската Унија треба да се прошири за да ги вклучи и земјите од Западен Балкан“
EU stars

Секретаријатот за европски прашања (СЕП) ќе започне со натпреварувачки дебатен циклус ”ЕУ Ѕвезди”, во рамките на проектот "Младите за ЕУ".

Учесници на дебатите ќе бидат студенти од повеќе Универзитети во Република Македонија, кои ќе дебатираат на теми поврзани со политиките на ЕУ.

Дебатниот циклус ”ЕУ Ѕвезди” има за цел да го зголеми интересот и знаењето на младите лица за прашања и теми поврзани со ЕУ. Преку дебатите, СЕП цели кон овозможување на отворен форум за дебата помеѓу младите насочен кон охрабрување на критичното милење и поттикнување на култура каде на дебатата се гледа како демократски начин за надминување на разликите во мислењата.

страница: [ 1 ]
   
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Скрининг
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.