ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Twinning SEP
Брошура за активностите на проектот: Понатамошно зајакнување на организациските и институционалните капацитети за процесот на европската интеграција
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција“ РАБОТИЛНИЦА: „Рамка на ЕУ компетенеции“
АКТИВНОСТ 1.6.1 „Проценка и препораки за комуникациите и координација помеѓу МНР, СЕП и Мисијата на ЕУ во Брисел” РАБОТИЛНИЦА: „Најдобри пракси од земјите членки на ЕУ“
АКТИВНОСТ: Трет Управен Одбор (УО)
АКТИВНОСТ 1.3.3 „Една недела стажирање за 20 учесници во Хрватска вклучени во преведувачкиот процес “
АКТИВНОСТ: Втор Управен Одбор на Твининг Проектот
АКТИВНОСТ 2.7.3 „Работилници за проценка на недостатоци – Gap assessment”
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција“
АКТИВНОСТ 1.2.2 „Преглед на процедурите за создавање закони и идентификување на области кои треба да се подобрат“
АКТИВНОСТ 1.2.1 „Преглед на методологии за усогласување, транспонирање и препораки за подобрување”.
АКТИВНОСТ 1.4.1 „Проценка на ИПА структурите и акциониот план за надградба на организациската структура ”.
АКТИВНОСТ 1.3.3 „Една недела стажирање за 20 учесници во Хрватска вклучени во процесот за превод”
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција”.
АКТИВНОСТ 1.1.1 „Разгледување и проценка на централните структури за координација со ЕУ како и постојните инструменти и создавање на препораки“.
Twinning Partner

АКТИВНОСТИ ВО ТВИНИНГ ПРОЕКТ „ПОНАТАМОШНО ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКИТЕ И ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ КАПАЦИТЕТИ ЗА ПРОЦЕСОТ НА ЕВРО-ИНТЕГРАЦИЈА“


Спроведувањето на Твининг Проектот “Понатамошно зајакнување на организациските и институционалните капацитети за процесот на европската интеграција” започна во jануари 2015 година, додека официјалната церемонија за отварање на проектот се одржа на 4 март 2015 во просториите на Секретаријатот за европски прашања. Проектот се спроведува од страна на конзорциум од три земји членки: Германија, Полска и Хрватска и е финансиран од Европската Унија со буџет од 1,7 милиони евра. Клучен корисник на проектот е Секретаријатот за европски прашања (СЕП). Други институции кои ќе бидат поддржани од овој проект се: Министерството за надворешни работи, Секретаријатот за законодавство и Генералниот Секретаријат. Во првиот квартал од проектот се одржаа повеќе активности, но како поважни би можеле да се наведат следните:
 

страница: [ 1 ]
   
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Скрининг
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.